8.1.2015

Uudenvuodenlupauksia

Vihdoin lomalla! Se oli ajatukseni, kun siemailin teetä Helsinki-Vantaan lentokentällä ja aistin lähdön tunnelmaa. Tykkään mennä kentälle aina hyvissä ajoin ja fiilistellä tulevaa matkaa. Lentokentällä on aina ihana, kutkuttava fiilis. 

Edellisestä, pitkää viikonloppua pidemmästä lomasta onkin jo vierähtänyt lähes puolitoista vuotta. Ei ole mitenkään tarkoitus kehuskella ”ahkeruudellani” – päinvastoin. Olen sitä mieltä, että sankarillisen puurtamisen sijaan täytyisi muistaa lomailla säännöllisesti.

Olen kutsumusammatissa ja joka päivä on kiva mennä töihin. Siksi välillä on vaikeaa sanoa ”ei” ja  huilaaminen saattaa välillä unohtua. Heinäkuinen loma vaihtuukin pestiin kesäteatterissa, illat täyttyvät kunnallispolitiikan kokouksista ja viikonloppuisin on satunnaisia juontokeikkoja.  

Reilu vuosi sitten sain kantapään kautta oppia levon tärkeyden. Olin juuri aloittanut uudessa työssä Loton tuottajana ja juontajana. Halusin olla luottamuksen arvoinen ja oppia kuvakäsikirjoitusten ja editoinnin salat saman tien. Samaan aikaan kun vasta totuttelin uuteen työtehtävääni, kuvasin vielä viimeisiä kohtauksia Salkkareihin. Myös loppuvuoden pikkujoulukausi oli vilkkaimmillaan ja ylimääräisiä juontokeikkojakin oli tavallista enemmän.

Olin ollut jo pitkään väsynyt, kun myös kehoni alkoi oireilla. Muistan edelleen hetken, kun lääkäri kertoi epäilevänsä minulla vatsahaavaa. Olin kuin puulla päähän lyöty. Kuinka minulla, 29-vuotiaalla terveellisesti elävällä naisella voisi olla keski-ikäisten miesten elintapasairaus.  Onneksi lääkitys, lepo ja aika auttoivat ja tällä kertaa selvisin säikähdyksellä. Tuo syksy jätti kuitenkin jälkensä ja lupasin itselleni, etten toista enää samoja virheitä.

Kuinkas sitten kävikään. Myös tämä syksy on ollut käänteitä täynnä. Vietin elämäni upeimman kesän Mikkelissä kesäteatterin lavalla. Niin ihanaa kuin se olikin, oli kyse kuitenkin työstä. Alkukesän harjoittelimme kuutena päivänä viikossa ja juhannuksen jälkeen jatkui sama tahti esitysten merkeissä. Kesän ajan olin virkavapaalla vakituisesta  työstäni Loton tuottajana. Kun näytökset olivat ohi, en kehdannut enää ehdottaa olevani vielä kolmannenkin kuukauden poissa.  Olinhan heidän silmissään ollut ”lomalla” jo kaksi kuukautta. Hyppäsin siis jälleen lennosta työstä toiseen. Samalla myös Helsingin kaupunginvaltuusto palasi tauolta ja taas mentiin.

Jo syyskuussa olin todella uupunut, eikä mikään oikein jaksanut innostaa. Kaikki tuntui tasapaksun harmaalta ja ilottomalta. Tällä kertaa kuitenkin onneksi heräsin tilanteeseen ajoissa ja päätin höllätä tahtia. Jätin kaikki ylimääräiset kokoukset pois. Jos töissä jokin asia ei täysin kuulunut minun vastuualueelleni, en mennyt kuuntelemaan aiheesta vain oppimisen ilosta. Myös politiikassa rajasin menemiset tärkeimpiin, eli kokouksiin. Jätin sidosryhmätapaamiset, apulaiskaupunginjohtajan aamukahvit ja muuta väliin loppusyksyn osalta. Huolehdin, että minulla olisi joka toinen viikonloppu vapaa, ja että ehtisin liikkua ja nähdä myös ystäviäni.

Pikkuhiljaa energia alkoi taas palata ja joulukuussa olinkin jo taas oma itseni. Myös vuodenvaihteeseen ajoitettu Alppiloma alkoi häämöttää ja antoi jo etukäteen lisää energiaa.

Uudenvuodenlupaukseni onkin, että vähennän kiirettä. Se ei ole helppoa, sillä ihminen toistaa helposti samoja käyttäytymismalleja. Ei kuitenkaan auta, kuin yrittää oppia ”virheistään”, niin jossain vaiheessa oppii olla toistamatta niitä.  Olen jo karsinut kunnallisia luottamustehtäviä täksi vuodeksi. Vuodenvaihteessa luovun kaupunginhallituksen varajäsenyydestäni ja jatkossa aikana jakautuu kaupunginvaltuuston ja kiinteistölautakunnan kesken.

Lisäksi lupaan, että päivitän taas aktiivisesti blogia. Seuraava postaus on luvassa jo huomenna ja siinä kerron lisää Alpeille suuntautuneesta laskettelulomastani – se olikin nimittäin ikimuistoinen ;)

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille <3 Jasmin
5 kommenttia:

 1. Oi ihanaa että olet tullut takaisin! :-D Hyvää alkanutta vuotta myös sinne!

  VastaaPoista
 2. kiva että alat taas kirjottelee tänne :) hyvää alkanutta vuotta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Ihana kuulla, että lukijoita on <3

   Poista
 3. Hienoa tekstiä ja kiitos samoin <3

  VastaaPoista