10.1.2015

Ihana, ihana loma!




Olen kasvanut lapsuuteni murtomaahiihto-perheessä. Takapihaltamme lähti latu ja pidin murtsikkaa ainoana oikeana hiihtomuotona. Vähän jopa halveksin laskettelun liikunnallisuutta; mitä urheilua se semmoinen on, että mennään hissillä ylös ja tullaan suksilla alas. Noh, aloitettuani laskettelun olen joutunut pyörtämään oletukseni vääriksi. Kun laskee kymmeniä kilometrejä päivässä, saa siinä aika monta kyykkyä tehtyä ja hyvän treenin aikaan.

Pari vuotta sitten aloitin laskettelun - kuinkas muutenkaan kuin puolison kannustamana. Opin homman nopeasti ja ihastuin lajiin heti. Enkä vähiten siksi, että samalla pääsee ulkoilemaan ja nauttimaan kauniista maisemista.

Kitzbühelin kylässä kelpaa käyskennellä

Laskettelussa parasta onkin reissaaminen. Lempikohteemme on Itävallan Kitzbühel, jossa on aivan ainutlaatuinen tunnelma. Pieni, pittoreski kylä on juuri sopivan kokoinen - ja silti pullollaan laadukkaita ravintoloita, sympaattisia kahviloita ja ylellisiä liikkeitä. Vuoret ovat sen verran korkeat, että vaikka kylässä olisi kevät jo pitkällä, riittää rinteissä edelleen lunta. Ja vaikka kylässä olisi pilvistä, saattaa ylhäällä vuorella päästä paistattelemaan auringossa koko päivän.

Kulinaristina diggaan myös siitä, että rinneravintoloissa on hyvää ja laadukasta ruokaa - ei pelkkää pizzaa ja nugetteja. Vaikka Keski-Euroopassa viini virtaa, pysyy alkoholin käyttö kohtuullisissa rajoissa. Itse käytän alkoholia hyvin vähän ja arvostan sitä, ihmiset ovat iloisia kaatokännisen örvellyksen sijaan. Pientä luksusta tunnelmaan tuo se, että jopa pienimmässä kuppilassa on pöytiintarjoilu.




Kuten aiemmin kirjoitin, on loma nykyään harvinaista herkkua. Sen takia haluan ottaa siitä kaiken irti. Elän mielelläni arjessa säästeliäämmin, jotta reissussa ei tarvitse stressata ja laskea jokaista pennosta. Ajatuksenani onkin jakaa teille kevään mittaan parhaat säästövinkkini.

Matkoilla satsaan ruoan lisäksi majoitukseen. Kun menen uuteen kohteeseen, etsin majapaikkaa ensin Design Hotels –sivustolta. Sieltä löytyy paljon tyylikkäitä hotelleja, joissa on vähän ekstraa. Vähän ”sitä jotain”, joka tekee lomasta vieläkin erityisemmän. Kitzissä lempihotellini on Hotel Kitzhof. Hotelli on rauhallisella paikalla, aivan keskustan ja rinteiden tuntumassa. Sisustus on tyylikkään yksinkertainen ja kaikki on mietitty viimeisen päälle tuoksua myöten. Viihtyisien huoneiden lisäksi hotellissa on paljon lounge-tilaa, jossa voi viettää aikaansa vaikka takkatulta katsellen. Alakerrasta löytyy myös spa-osasto, jossa palautua rankan laskupäivän jälkeen. Ja mikä parasta - aamiainen on huikea!

On se kyllä kumma, miten jo viikon mittainen reissu voi tehdä ihmeitä. Raikas vuoristoilma, liikunnan ilo, kaupungilla käyskentely ja herkulliset illalliset irrottavat tehokkaasti arjesta. Kotiin palatessa olo oli kuin pidemmältäkin sapattivapaalta palatessa. 

Ja tapahtui siellä lomalla muutakin - siitä lisää huomenna :)

<3 Jasmin

Kitzhofin loungessa chillaamassa





Hillingerissä maistelemassa viinejä



Aamiaiselta ei puuttunut mitään :)



Tämä kuva on otetettu viime pääsiäisenä. Aamiaishuone tulvi valoa <3




 







1 kommentti: