18.1.2015

Duunii duunii

Kaupungin ainoat lääkärit :) 

Kerta toisensa jälkeen minulta kysytään palaanko vielä Salkkariehin ja miksi sieltä ylipäätänsä lähdin. Olen kirjoittanut asiasta aiemmin jo täällä, mutta sanotaan se vielä kerran: paluuta en haikaile. Ehdin näytellä Katariinaa 4,5 vuotta ja kaipasin jo hieman vaihtelua. Vuosista Salatut Elämät -sarjan parissa jäi hyviä muistoja, mutta oli jo korkea aika astua kohti uusia haasteita.

Monelle tulee yllätyksenä, että nykyiseen työhöni kuuluu muutakin, kuin seitsemän minuutin lähetys kerran viikossa, ja numeroiden luetteleminen kahdella kotimaisella. Vastaan työparini Johanna Helinin kanssa Lotto-ohjelman tuottamisesta. Valitsemme itse vieraat ja lähetyksissä esiteltävät aiheet. Teemme kuvakäsikirjoituksia, käymme kuvaamassa veikkausvaroja saaneita kohteita, ja olemme myös editoinnissa paikalla. Olenkin huomannut, että television tuotanto- ja käsikirjoitustyöt kiinnostavat minua koko ajan enemmän ja enemmän.

Alla kerron hieman tavanomaisesta työpäivästäni. Tämä raportti on kuluneen viikon keskiviikolta.


Välillä teen salilla muutakin, kuin istuskelen ja valokuvaan itseäni ;)

Aamupäivällä olen virkeimmilläni ja jos vaan ehdin, aloitan päiväni liikunnalla. Jumpan jälkeen olen usein hyvillä fiiliksillä koko päivän. Keskiviikkoisin työpäivä alkaa vasta kympin ja kahdentoista välillä, joten aamulla ehtii hyvin käydä vähän heilumassa. Mieluiten ulkoilen valoisaan aikaan, mutta räntäsateella minäkin olen sokerista, ja kuntosali vetää pidemmän korren ;)Kuntosalin jälkeen matka jatkui MTV:lle Ilmalaan. Keskiviikkona editoimme inserttiä Kuopion Uimaseurasta. Aluksi valitaan filmiin sopiva musiikki, ja sitten vasta aletaan laittaa kuvia järjestykseen. Usein jo kuvauspaikalla on selkeä mielikuva insertin kuvakäsikirjoituksesta, mutta joskus se voi leikkauspöydällä muuttua radikaalistikin. Tällä kertaa meillä oli paljon myös vedenalaista kuvaa, mikä teki insertistä entistäkin mielenkiintoisemman.


Vihreä valtuustoryhmä Helsingin kaupungintalolla

Editoinnin jälkeen kiirehdin Helsingin Kaupungintalolle, missä Vihreän valtuustoryhmän kokous oli jo käynnissä. Tapaamme oman valtuustoryhmämme kanssa aina kaksi tuntia ennen valtuuston kokousta. Käymme läpi ajankohtaisia asioita, sekä illan kokouksen esityslistaa. Olemme olleet Helsingin toiseksi suurin puolue jo pitkään ja tutkimustenkin mukaan meillä on paljon vaikutusvaltaa.

Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa

Ryhmäkokouksen jälkeen istuskelu jatkui Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa. Keskiviikkona esityslisalla oli nimitysten lisäksi mm. Koivusaaren ja Keski-Pasilan kaavat. Politiikka on kompromisseja ja usein monet asiat neuvotellaan ryhmien välillä jo ennen kuin ne tulevat päätöksentekoon. Katariina Orimus maskissa ennen Keno-lähetystä

Jouduin lähtemään valtuuston kokouksesta kesken, jotta ehdin ajoissa takaisin Maikkarille. On kuitenkin hyvä päästää välillä myös varajäseniä valtuustoon, joten satunnaiset poissaolot eivät ole ongelma. Työpäiväni jatkui Ilmalassa klo. 20.00. Ensin vaihdan stylistin valitseman asun päälleni ja sitten istun puunattavaksi. Maskeerauksen jälkeen tarkistan illan potin ja harjoittelemme lähetystä. Kotona olen iltakymmenen jälkeen.

Välillä päivät ovat pidempiä, välillä lyhyempiä. Usein minulla on mahdollisuus pitää myös etäpäiviä ja tehdä töitä kotoa käsin. Yhteistä päivilleni on se, että ne ovat aina erilaisia. Vaihteleva päivärytmi pitää mielen virkeänä. Olen myös todella onnellinen siitä, että minulla on mahdollisuus tehdä kunnallispolitiikka päivätyöni ohessa.

Lottostudio valmiina lähetykseen.

<3 Jasmin

8 kommenttia:

 1. Hienoa tekstiä ja oli varmasti mielenkiintoinen päivä <3

  VastaaPoista
 2. Olipa mielenkiintoista lukea päivästäsi :) Tosi helposti jää vaikutelma, että siellä se käy ruudun takana pyörähtämässä ja lomailee loppuviikon, hienoa ettei näin kuitenkaan ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on. Yritän täällä vähän valaista, mitä kaikkea puuhailen :)

   Poista
  2. Kiitos taas ihanasta tekstistä Jasmin

   Poista
 3. ja sitten vasta aletaan laittaa kuvia järjestykseen. Usein jo kuvauspaikalla on selkeä mielikuva insertin kuvakäsikirjoituksesta, Jasmin

  VastaaPoista