26.2.2015

Häähumua

Hääkakkutastingissä Fazerilla


Hei rakkaat,

Olen saanut paljon uteluja hääjärjestelyiden etenemisestä. Tässä postauksessa uppoudutaan vihdoin häähumuun. Kihlautumisen yhteydessä meille molemmille oli selvää, että häitä aletaan järjestää heti. Olen siinä mielessä vanhanaikainen, että minulle kihlaus on lupaus avioliitosta. Niinpä tammikuussa päätimme, että häitä juhlitaan vielä tänä kesänä.

Vasta kevään mittään minulle on valjennut, että useimmat parit suunnitelevat häitään vuosia. Pääkaupunkiseudun suosituimmat juhlapaikat saattavat olla täyteenvarattuja useammaksi kesäksi ettenpäin. Minulle tuli täytenä yllätyksenä, että myös valokuvaajien ja bändien kalenterit ovat buukattuja vuosiksi eteenpäin - ainakin kesälauantaiden osalta.

Kaikesta huolimatta olen osannut ottaa todella rennosti häävalmistelujen suhteen. Saimme mieluisan hääpaikan kuin ihmeen kaupalla ja hääpukuni ostin käytettyjen hääpukujen liikkeestä Helsingistä. Bändin ja valokuvaajan löytämisen suhteen oli melkoisia haasteita, mutta jälleen kerran ystävät ja heidän suosituksensa osoittautuivat suureksi avuksi. Alkuviikosta saatiin Save the Date -kortitikin postiin.
En ole koskaan ollut mikään häähullu. Minusta on ihanaa käydä häissä ja mennä naimisiin, mutten ole koskaan sen kummemmin miettinyt omia häitäni. Kaappieni uumenista ei siis löydy leikekirjaa täydellisten kutsukorttien tai pöytäkoristeiden inspiraatioksi. Minulla kestikin hetken aikaa päästä niin sanotusti tunnelmaan häävalmistelujen suhteen. 

Hääfiilistä olen hakenut muunmuassa Fazerin hääkakkutastingistä ja Mennään naimisiin -messuilta. Häämateriaalien ilmeen suhteen käännyimme graafikon puoleen. Juhlat järjestetään Helsingin kantakaupungissa, urbaanissa ympäristössä. Minulle on tärkeää, että vieraat pääsevät paikan päälle myös julkisilla liikennevälineillä. Juhlapaikan seinissä näkyy tiilipinta, ja lamput ovat jotain muuta kuin kristallia. Niinpä tuntui luonnolliselta valita myös kutsuihin hieman "rosoisempi" ote kaunokirjoituksen sijaan. 

Graafikkomme ymmärsi heti mitä haemme, ja olenkin Save the Date -korttien ilmeeseen todella tyytyväinen. Paino vähän keltaisempaa paperia, kuin mitä olimme suunnitelleet, mutta ärkeintähän kuitenkin on että viesti menee perille. :) Uskon, etten häiden lähestyessäkään muutu strassaantuneeksi bridezillaksi. Kun juhliaan ei suunnittele vuositolkulla, eivät myöskään odotukset ehdi kasvaa mahdottomiksi. Meille on tärkeintä, että tunnelma on onnistunut ja ruokaa riittää! 

<3 Jasmin1 kommentti:

  1. Meillä kihlauksen jälkeen päätettiin hääpäivä, mutta yllättäen mukaan tuli monta muuttujaa ja päätimme siirtää häitä meistä riippumattomista syistä. Kuitenkin lopulta järjestimme häät 3 kuukaudessa n. 80 vieraalle. Hyvin saatiin kaikki tehtyä, varattua hääpaikka, kirkko, bändi, ostettua hääpuku jne. Vietimme talvihäitä, joten kesän hääsesonki ei vaikuttanut järjestelyihin. Tsemppiä hääjärjestelyihin! Toivotan teille ikimuistoista päivää <3

    VastaaPoista