17.6.2014

Mikkeli - mikä ihana kesäkaupunki

Hip Hei!

Kylläpä aika kuluu hurjaa vauhtia. Siitä on kohta jo neljä viikkoa, kun matkustin matkalaukkuineni Mikkeliin ja asetuin taloksi päämajakaupunkiin. Vietän koko kesän täällä kesäteatterihommissa, ja kimpsua ja kampsua todella riitti. Harjoituksia on kuutena päivänä viikossa, sunnuntait ovat vapaat. Muutamana viikonloppuna olen piipahtanut Helsingissä, välillä taas järvimaisemissa. Perheemme mökki on Mikkelin seudulla, joten kesätyöpaikkani sijainti on huippu!


Tulin tänne Mikkeliin todella innoissani. Teatterikorkekoulusta valmistuttuani olen ehtinyt vain muutaman kerran näyttämölle. Kameratyöt veivät mukanaan, eikä aikaa teatterin tekemiselle jäänyt. Pitkän tauon jälkeen tuntuu todella virkistävältä päästä elävän yleisön eteen esiintymään. Kaikki tapahtuu hetkessä, ja jokainen näytös on erilainen ja ainutkertainen.  Toisin kuin kamerahommissa, kohtauksia ei voi ottaa uudelleen. Vuorovaikutuksen vastanäyttelijöiden kanssa tulee olla saumatonta ja välillä pääsee myös improvisoimaan.Meitä on täällä viisi vierailevaa näyttelijää. Olemme kutakuinkin saman ikäisiä ja toisillemme entuudestaan tuttuja. Olemmekin viettäneet aikaa yhdessä myös harjoitusten ulkopuolella. Onnekseni Mikkeli on sen verran iso kaupunki, että puuhaa riittää. Viime kesänä näyttelin Imatralla ja siellä välillä tuntui siltä, ettei kosken ihailun ja näyttelemisen lisäksi muuta aktiviteettia ollut. Täällä sen sijaan on paljon ravintoloita ja kahviloita, elävä kauppatori, sekä monipuolinen kuntosali. Laatuseurasta puhumattakaan!

Torikahvit helteellä, seurana Kirsi Ståhlberg

Torikahvit vähemmän helteisissä tunnelmissa ;)

Näiden neljän viikon aikana luontoäiti on näyttänyt monipuolisesti koko kirjonsa. Olemme päässeet nauttimaan niin kolmenkymmenen asteen helteistä kuin räntäsateesta. Siitä huolimatta fiilis on ollut koko ajan hyvä ja harjoituksissa on tullut naurettua paljon. Olemme myös ottaneet ilon irti kaupungista keleistä huolimatta. Torikahveilla on käyty niin kesämekossa kuin GoreTexit päällä. Kirsin (Ståhlbergin) kanssa olemme tehneet myös pitkiä kävelylenkkejä ja tutustuneet Mikkeliin kartat kädessä.

Lämmitin on ollut välillä tarpeen

Vaikka ensi-iltaan on vielä viikko, on todella luottavainen fiilis. Aatamin puvussa ja vähän Eevankin -näytelmästä tulee hulvattoman hauska. Meillä on todella hyvä porukka näyttämöllä ja ohjaajallamme Mikko Kivisellä on huikea komiikan taju. Vaikka harjoituskausi on tiivis ja esityksiäkin on kuudesti viikossa, ei kesäteatteri tunnu työltä. Olen kiitollinen siitä, että saan olla kutsumusammatissani ja joka päivä on ilo mennä töihin. Tänä kesänä en ehdi lomailla, vaan palaan heti näytösten päätyttyyä Loton tuotantotöiden pariin. Silti tuntuu, että tämä on eräänlaista lomaa. Kun työt ovat vaihtelevia, voi työ olla ennemmin voimaannuttavaa kuin kuluttvaa. Myös aivot ja kankut saavat lepoa, kun Mikkelin rauhassa saan olla "lomalla" myös Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksista ja esityslistoista. Siispä tuumasta toimeen; villahousut jalkaan, toppatakki päälle ja harjoituksiin! 

<3 Jasmin


Roolihahmoni Alli :)

Kirsi Ståhlberg ja Antti Launonen Radio Mikkelin haastateltavana2 kommenttia:

  1. Tulin moikkaaman sua tänään (19.6) Prismassa! Tälle tytölle jäi hymy huulille koko päiväksi. :)

    VastaaPoista
  2. Olipa ihana nähdä! :) Toivottavasti teillä oli mukava juhannus hyisestä kelistä huolimatta <3

    VastaaPoista